El Parc Natural de la Serra de Montsant va obrir un nou escenari d’inclusió de la diversitat amb un taller a càrrec de la companyia de teatre social Teatrosfera. L’activitat va tenir lloc dissabte 23 d’octubre gràcies a la col·laboració de la Cartoixa d’Escaladei, que va oferir les seves instal·lacions. Aquest és el segon taller de teatre inclusiu a la natura que programa el Parc Natural de Montsant, que ja va impulsar una primera experiència formativa d’inclusió el passat mes de juny.

La iniciativa té per objectiu que tothom pugui gaudir de fer teatre a la natura en igualtat d’oportunitats i, per tant, està especialment adreçada a persones amb diversitats funcionals (físiques, sensorials, intel·lectuals), a qui es faciliten els recursos necessaris d’accessibilitat. La proposta es basa en l’experimentació a través dels sentits i amb diversos llenguatges teatrals per despertar la creativitat i la participació de totes les persones participants. És una experiència d’aprenentatge vivencial, on el potencial és l’expressió artística de la diversitat.

La natura va esdevenir font d’inspiració i acollida. Les dinàmiques del taller i els exercicis sensorials i d’improvisació van ajudar a transmetre emocions positives i una vinculació afectiva amb l’espai natural. El joc creatiu en aquest escenari va motivar un clima d’obertura per cocrear, per expressar-se lliurement, per descobrir noves mirades, escoltar de manera diferent, i, alhora, gaudir de moments divertits.

Un total de 12 participants de diverses entitats del territori, com la Llar Montsant de Falset i dues persones del col·lectiu Teatre Ganyotes de Tarragona, van participar activament en el taller, que contribueix a donar resposta a una gran mancança d’oferta per a persones amb capacitats diverses.