Ruta teatralitzada inclusiva al Parc Natural de Montseny
Taller de teatre. Teatre imatge
Taller de diversitat en el Parc Natural de Montsant

Filosofia

Teatrosfera neix l’any 2007 per a obrir nous escenaris on l’art teatral sigui una eina d’innovació social i educativa.

L’esperit de la companyia és la integració de la diversitat i la transformació de l’entorn, reduint l’impacte ambiental i la desigualtat social, amb una mirada sistèmica que s’inspira en la natura.

El nostre propòsit és plantejar preguntes a través dels sentits, l’experimentació i la vivència. Construir una narrativa compartida, que sigui alternativa al discurs establert i imposat. Volem impulsar no projectes aïllats, sinó ecosistemes artístics, espais d’investigació i connexió en els quals la simbiosi entre art i innovació social obri noves possibilitats de participació i compromís amb els reptes actuals. A través de l’expressió artística, podem facilitar les claus internes per a projectar una nova manera d’estar en el món i de mirar, sentir i crear el futur de manera col·lectiva.

Les eines del teatre conviden a aprofitar la capacitat creativa de la ciutadania pel bé comú i a dissenyar estratègies integradores de tota la societat, abraçant la seva diversitat i complexitat.

A Teatrosfera ens posem al servei de la comunitat, de la gent, reivindicant la ciutat, el poble, l’escola, l’institut, el teatre, els museus, les biblioteques… l’espai comú, com a escenari per innovar a través dels llenguatges creatius del teatre.

El nostre equip

 

 

Maria Bravo Font

Coordinació i creació artística

Vaig néixer a Carabanchel, un barri del sud de Madrid. Tinc esperit nòmada, però he arrelat a Catalunya.

Em fascinen les bones històries. Sentir-les, compartir-les, interpretar-les, crear-les, transformar-les… Vaig estudiar Periodisme i un postgrau en medi ambient i tinc un bon recull d’experiències en mitjans i en campanyes de divulgació ambiental per a empreses i entitats.

També m’he format en interpretació teatral en diverses escoles i amb diferents mestres (Lucila Maquieira, Juan Pastor, María del Mar Navarro, Andrés Hernández…) i no paro de fer formacions perquè sempre tinc gana d’aliment artístic.

L’any 2007 va sorgir Teatrosfera com una inspiració.

La meva creativitat és bastant incontinent. Sóc la de les ocurrències boges, la que sempre veu la part positiva i la que acaba plorant d’emoció després de cada taller.

Gaudeixo plenament de coses senzilles, com un passeig per la natura o compartir bones converses. Sento la vida com una obra d’art.

 

 

Neus Ceballos Noriega

Administració, producció i creació artística

Vaig néixer a Madrid fa… unes quantes dècades, i visc a Reus des de molt petita. A casa meva sempre m’han inculcat l’amor per la música i el teatre. Vaig descobrir que l’escenari era un espai on em sentia segura i que m’ajudava a vèncer la meva timidesa. He desenvolupat la meva carrera professional entre l’empresa privada i el món del teatre, participant com a actriu en nombrosos muntatges i amb directors i companyies que m’han aportat valuoses experiències d’aprenentatge d’aquest ofici.

Tota la vida m’han provocat insatisfacció les desigualtats socials i sempre he estat defensora de “causes perdudes”. He trobat a Teatrosfera el canal que pot provocar el canvi que somnio, i on l’eina és l’art. Una descoberta reveladora.

Sóc la que diu les coses com són, la que intenta posar ordre al caos i la que sempre té present la cura i el benestar de tothom.

M’agrada veure com surt i s’amaga el sol a l’horitzó, les tardes de pelis, sofà i manteta. I cantar a tot arreu i a totes hores com si no hi hagés un demà.

 

 

Txell Solé

Coordinació de projectes, inclusió de la diversitat

Curiosa i apassionada per la vida i els seus meravellosos processos. El llenguatge artístic m’interessa en totes les seves expressions i disciplines. Em fascina la capacitat que té l’art de vincular-nos, fer-nos pensar, sentir, compartir i transformar-nos.

Ballo sempre que puc. De menuda va germinar en mi el plaer per la dansa, convertint-se en un interès latent constant que floreix quan assisteixo a formacions o espais autogestionats de pràctica i creació a través del moviment, la dansa i el gest.

Com a educadora, educadora ambiental i integradora social m’he format des de la mirada de l’educació viva, activa i no directiva, l’educació creadora, l’artteràpia i el teatre social.

Des de jove, he treballat en l’àmbit social i educatiu acompanyant infants, adolescents i gent gran, oferint-los contextos de joc i aprenentatge, connexió individual i col.lectiva en relació amb l’entorn.

Teatrosfera és per a mi l’habitat creatiu cooperatiu des d’on poder desplegar projectes d’arts escèniques aplicades a l’educació i l’acció social.

 

 

Paula Elias Ceballos

 Comunicació, xarxes socials i continguts audiovisuals

M’he criat connectada al món del teatre i la música. Sóc molt observadora i des de ben aviat vaig sentir que el meu element era el món audiovisual, i que m’agradava construir històries per a ordenar la complexitat del món. Un dia, vaig descobrir que el cinema no era màgia i, tot que fos un fet extraordinari, es podia estudiar. Tinc formació en imatge i so, amb especialització en direcció de cinema.

La tensió entre so i silenci ha marcat bona part de la meva vida. Poder cantar i composar música és per a mi una medicina i una necessitat vital.

Sóc valenta, atrevida i de naturalesa curiosa. Sempre tinc preguntes a fer, i acostumo a ser insistent si no obtinc respostes. M’agrada trobar l’essència de les coses i actuar com a nexe d’unió. Valoro molt la claredat i m’agrada participar i crear espais on tothom es pugui sentir escoltat, segur i còmode.
Veig la comunicació com un joc de seducció…

La vida és per mi una peça de jazz: complexa, intensa i atractiva.